tisdag 6 maj 2008

Hökens favoritpizza


½ paket jäst (25 g)
3 dl ljummet vatten
1 tsk salt
2 msk olja
7-8 dl vetemjöl (jag brukar ta 3 dl grahamsmjöl för mera tuggmotstånd och fibrer, endast dinkelmjöl är såklart också ett bättre alternativ).

Smula ner jästen i en bunke. Häll på ljummet vatten och lös upp jästen. På med salt och olja + det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och jäs under bakduk i 25 minuter. Ta sedan upp degen på mjölat bakbord och knåda degen. Kavla ut degen i en ugnsfast plåt. På med valfri fyllning samt ost, grädda i ugnen i ca 13 minuter.

1 kommentar:

mye sa...

ett bra tips för att få pizzan ännu godare är att lägga hälften av oste direkt på tomatsåsen och sen vad man nu vill ha och sen resten av osten på toppen!
mmmmm....